Seura

Rovaniemi Nordmen ry on vuonna 2013 perustettu amerikkalaisen jalkapallon erikoisseura, joka osallistuu Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton (SAJL ry) alaiseen kilpailutoimintaan.
Miesten joukkueen toiminta on alkanut kesällä 2013 tutustuttaen uudet harrastajat ensin lippupallon kautta lajin saloihin ja siitä on edetty asteittain kohti varsinaista amerikkalaista jalkapalloa. Pelaajien taitojen ja lajituntemuksen kasvaessa jätettiin ensin pois lippuvyöt ja siirryttiin kahden käden kosketuksella tapahtuvaan ”taklaamiseen” ja siitä hiljalleen hallitusti täyteen kontaktiin. Ensimmäiset täyden kontaktin harjoitukset pidettiin 3.9.2013. Miesten edustusjoukkue on pelannut kaudella 2014 IV-divisioonassa ja kausina 2015-2018 III-divisioonassa. 2019 joukkue pelasi II-divisioonassa. 2020 joukkue pelasi I-divisioonassa.

Seuran perustamisesta lähtien myös naiset ovat olleet tervetulleita lajin pariin ja naisia on ollut mukana miesten harjoituksissa sekä seuratoiminnassa. Naisten kiinnostus lajia kohtaan on ollut kasvusuunnassa, jonka johdosta seuraan perustettiin naisten
joukkue 6.9.2016. Naiset pelasivat ensimmäisen kautensa 2017 II-divisioonassa. Kaudella 2018 Rovaniemi Nordmen pelaa naisten II-divisioonassa.

Seura on aloittanut junioritoiminnan kesällä 2017. Junioritoiminnan tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria lisäämään terveyttä edistävää ja ylläpitävää liikuntaa. Koska lajina amerikkalainen jalkapallo mahdollistaa lähes jokaisen perusterveen ihmisen harrastamisen, se antaa nuorille mahdollisuuden urheiluharrastuksen aloittamiseen ilman aikaisempaa urheilutaustaa tai erityisiä ominaisuuksia.

Vuonna 2017 seura aloitti toiminnan Kemi-Tornion alueella, jossa on harjoitukset kahdesti viikossa. Yhteisöllisyyttä ja joukkuehenkeä sekä tietysti myös pelikirjoja hiotaan yhteisillä foorumeilla ja leireillä. Kemi-Tornion alueen pelaajat pelaavat Rovaniemi Nordmen miesten edustusjoukkueessa.

Seuran tavoitteena on ollut lajin ja seuran tunnettavuuden lisääminen Lapin läänin alueella ja lajin vakiinnuttaminen Rovaniemelle. Seura tarjoaa kustannuksiltaan edullista harrastus- ja kilpailutoimintaa, jotta jokainen lajista kiinnostunut voi osallistua harrastamiseen lähtökohdista riippumatta.

Toiminta perustuu vahvasti yhteisöllisyyteen ja seura pyrkii hyödyntämään oman yhteisön sisäisiä voimavaroja ja vahvuuksia. Jäsenille seura tarjoaa mahdollisuuden kehittyä ja kouluttautua seuratoiminnan parissa, ja seura järjestää tai mahdollistaa osallistumisen mm. valmentajakoulutuksiin, erotuomarikoulutuksiin, sääntökoulutuksiin sekä muuhun seuratoimintaa ja yhteisöllisyyttä tukevaan toimintaan. Tarkoitus on pitää toiminta laadukkaana ja varmistaa lajin jatkuvuus myös pohjoissuomessa.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja
Mikko Mattanen
Sähköposti: info@rovanieminordmen.fi
Puhelin: 040 773 7793
Y-tunnus: 2560376-4