Rovaniemi Nordmen Ry

Rovaniemi Nordmen - Warriors of Four Winds

Seuraava ottelu

 
 

Löydä Nordmen Facebookista

Otteluraportti 18.7.2015 @ Vaasa Vikings, Heinäpää, Oulu

Lauantaina Oulun Heinäpäässä oli kolmen ottelun jenkkifutispäivä, kun ensin aamulla Oulu Northern Lightsin naiset pelasivat Roostersin naisia vastaan SM-sarjan ottelun, jonka Oulun naiset voittivat. Sitten pelattiin Vaasa Vikingsin ja Rovaniemi Nordmenin välinen miesten 3. divisioonan ottelu ja viimeisenä miesten 1. divisioonan ottelu Northern Lights vastaan Helsinki Wolverinesin I-joukkue.

Vaasa Vikings oli saanut otteluun jalkeille 16 pelaajaa ja Nordmeniakin vaivasi muutama poisjäänti. Flunssa ja kuumeet vaivasivat hieman joukkuetta ja yksi avainpelaaja oli kaiken lisäksi muilutettu aamulla hänen omaksi yllätyksekseen omiin polttareihinsa. Comebackiaan lajin pariin oli kuitenkin tekemässä aikanaan Starsissa pelannut keskushyökkääjä/tukimies Juhana Pelkonen. Nordmen sai siis pukeisiin parisenkymmentä pelaajaa, eli muutaman enemmän, kuin kotijoukkue.

Rovaniemi aloitti potkaisemalla pallon Vikingsille. Alvaro Cosinin potku epäonnistui hieman jääden lyhyeksi keskialueelle antaen kotijoukkueelle hyvät kenttäasetelmat. Nordmenin puolustus kuitenkin pakotti Oulun heti ottamaan hieman takapakkia ja luopumaan neljännellä yrityksellä pallosta. Palloa vaihdeltiinkin pari kertaa joukkueiden välillä aina kolmannen yrityksen jälkeen molempien hyökkäysten hakiessa vielä tuntumaa vastustajasta. Molempien pelinrakentajakin joutui säkitetyksi. Vaasalaisten pelinrakentaja Janrik Seppälä heitti ensin 8 jaardia, sen jälkeen säkitys ja lopulta pitkä heitto oululaisen jenkkifutiksen ikonille Jyrki Seppälälle toi ensimmäiset uudet yritykset Vaasalle. Näin vaasalaishyökkäys lähtikin etenemään kohti rovaniemeläisten maalialuetta, kunnes Alvaro Cosinin syötönkatko pysäytti etenemisen.

Rovaniemeläishyökkäys haki kuitenkin yhä omaa peliään ja pelinrakantaja Jorge Huete Bonet tuli taas säkitetyksi vaasalaisten toimesta. Lentopotkun jäätyä lyhyeksi Vaasa sai palautettua palloa takaisin aivan maalilinjan tuntumaan, josta parin yrityksen jälkeen pelinrakentaja Seppälän heitto löysi oman pelaajan näppeihin maalialueella ja ottelun ensimmäinen TD Vikingsille. Lisäpistepotku meni aavistuksen oikealta ohi haarukasta. 6-0 Vikingsille.

Vaasa potkaisi pallon syvälle Nordmenin puolustusalueelle, josta Cosin palautti palloa aina 44:n jaardin viivalle asti. Vaasalaisten maali oli herättänyt Nordmenin hyökkäyksen ja rovaniemeläisten pelinrakentaja Huete Bonet juoksi itse ensin parisenkymmentä jaardia uusiin yrityksiin vastustajan 35 jaardille. Seuraavalla yrityksellä heitto vasempaan laitaan Alfonso Ikäheimolle, joka purjehti kentän poikki ja ulos viiden jaardin päässä maalilinjasta. Tästä haettiinkin touchdownia parin yrityksen verran, kunnes espanjalaislaituri Cosin pääsi avoimeksi ja sai pallon kiinni maalissa. Huete Bonet’n lisäpistepotku meni keskeltä haarukkaan ja tilanne 6-7 rovaniemeläisille.

Toinen neljännes alkoi pallon ollessa vaasalaisilla, jotka eivät kuitenkaan kyenneet palloa siirtämään tarvittavaa jaardimäärää rovaniemeläispuolustusta vastaan ja he joutuivat taas luopumaan pallosta. Seuraavaksi Nordmen lähti liikuttamaan palloa heittäen ja juosten, mutta suurin osa heitoista pallon poltellessa hieman vastaanottajien näpeissa. Keskushyökkääjä Pelkonen ja Helsingissäkin oivallisesti palloa kantanut puolustaja David Kreuzhuber kuitenkin pitivät pitkillä juoksuillaan hyökkäysvuoron käynnissä kunnes pelinrakentaja Huete Bonet pääsi itse juoksemaan sivurajaa pitkin pallon maaliin aivan maalialueen etukulmasta. Cosinin lisäpistepotku onnistui ja peli oli jo 6-14 vieraille.

Vikings ei saanut seuraavaa aloituspotkua kunnolla haltuunsa ja pallo pomppi sivurajasta kahdeksan jaardin päässä heidän maalialueeltaan. Vaasa ei päässyt taaskaan kauaa pitämään palloa, kun Tomi Väänänen poimi pallon ilmasta takaisin Rovaniemelle 22n jaardin viivalla. Seuraavaksi haettiin heittoa maalialueelle, mutta ei onnistuttu. Jani Alapalosaari sai keskellä pallon kiinni ja matkaa maaliin oli enää 10 jaardia. Seuraavalla yrityksellä Vaasan heittopuolustus piti hyvin kiinni kaikki vastaanottajat, mutta se jätti Nordmenin pelinrakentajalle Huete Bonet’lle tilaa juosta pallo taas itse maalialueelle. Cosin potkaisi taas varmasti lisäpisteen ja vieraat alkoivat mennä jo isänniltä karkuun pistein 6-21.

Seuraavaksi vaasalaiset käyttivät kaikki neljä yritystään yrittäen liikuttaa palloa, mutteivät päässeet keskiviivan yli. Nordmenin hyökkäys ei jättänyt tätäkään tilaisuutta käyttämättä, vaan parin heittoyrityksen jälkeen Huete - Cosin -akseli toimi jälleen. Lisäpistettä haettiin potkulla, mutta tällä kertää Vikings-pelaajat pääsivät rovaniemeläisten linjasta läpi ja taklasivat palloa pitäneen Jari Huikarin, ennen kuin potku ehti lähteä. Pistetilanne 6-27 Nordmenille. Ennen puoliaikaa Vaasan hyökkäys liikutti vielä palloa Nordmenin puolustusalueelle asti onnistumatta kuitenkaan maalinteossa.

Kolmannella neljänneksellä oli Vikingsin vuoro potkaista aloituspotku, jonka Nordmen palautti omalle 40:lle jaardille asti. Pelinrakentaja Huete Bonet hämäsi ensin antamalla palloa keskushyökkääjälle, mutta juoksikin itse maaliin, lisäpistepotku taas haarukkaan ja tilanne oli jo 6-34.

Nordmenin puolustus pakotti vaasalaiset taas taaksepäin ja pakotti lopulta Vikingsin luopumaan pallosta. Täyden päivätyön tehnyt pelinrakentaja Huete Bonet sai huilia ja Jari Huikari laitettiin pelinrakentajan tontille hakemaan kokemusta. Seuraavaksi nähtiinkin Juhana Pelkoselta mallikasta voimajuoksua ja pisin yritys kantoi jopa 23 jaardia. Aikalisän kautta edettiin vielä parilla heittopelillä yhdeksään jaardiin asti, josta Sami Martikaisen reverse-peli upposi sisään. Lisäpistepotku onnistui ja lukemiksi 6-41. Pallo Vaasalle, joka yritti heti heittoa. Rovaniemen kulmapuolustaja Väänänen oli kuitenkin hereillä ja poimi päivän toisen syötönkatkonsa ja palautti sen yli puolenkentän maaliin asti. Onnistunut lisäpistepotku ja vieraat olivat jo pysyvästi karkumatkalla 6-48.

Neljänneksen loppuun nähtiin vielä Kreuzhuberin lentopotkun palautus omalta 39 jaardin viivalta Vaasa 25:lle nyt selvästi väsyneiden vaasalaispelaajien välistä pujotellen. Viimeisellä neljänneksellä vieraat kaunistelivat vielä loppunumeroita Huikarin heitolla Cosinille. Lisäpistettä lähdettiin hakemaan potkumaalihämäyksellä, mutta potkaisijana toiminut Cosin poimikin pallon maasta ja heitti sen Jani Alapalosaarelle kahden pisteen arvoisesti. Loppunumeroiksi jäivät 6-56. Vaasan viimeinenkään hyökkäysvuoro ei onnistunut, mutta Jesse Aalto onnistui kuitenkin kirjaamaan vielä vaasalaisille yhden syötönkatkon Huikarin heitosta.

1. neljännes
6-0 TD heitto. Janrik Seppälä, kiinniottaja Rami Aalto
Lisäpistepotku, ohi
6-6 TD, heitto Huete, kiinniotto Cosin.
6-7 potku, Huete
2. neljännes
6-13 juoksu Huete
6-14 potku, Cosin
6-20 juoksu, Huete
6-21 potku, Cosin
6-27 heitto Huete, kiinniottaja Cosin, lisäpistepotku blokattiin
3. Neljännes
6-33 juoksu Huete
6-34 potku, Cosin
6-40 juoksu, Martikainen
6-41 potku Cosin
6-47 INT palautus 49 jaardia TD Väänänen
6-48 potku Cosin
4. Neljännes
6-54 heitto Huikari, kiinniotto Cosin
6-56 heitto Cosin, kiinniotto Alapalosaari